Fel lägenhet. Glassplitter ligger kvar på marken utanför lägenheten som drabbades av en explosion i natt. Foto: Stefan Källstigen

Polisen: Handgranat kastades in i fel lägenhet

Enligt polisen var familjen som utsattes för explosionen vid ett flerfamiljshus i Rotebro inte den tilltänkta måltavlan.

  • Publicerad 15:28, 20 sep 2021

En fullständigt oacceptabel händelse.

– Det är en fullständigt oacceptabel händelse. Jag känner stort med den familjen som blivit utsatt för ett så grovt brott och som är helt oskyldiga i sammanhanget, säger Christoffer Bohman, lokalpolisområdeschef i Sollentuna.

Christoffer Bohman. Lokalpolisområdeschef i Sollentuna. Foto: Tomas Stark

Det var vid 03.30-tiden i natt som det exploderade i en lägenhet i ett bostadsområde nära Rotebro centrum.

En kvinna fördes till sjukhus, enligt uppgift utan livshotande skador men med skador på benen. På baksidan av bostaden syns glassplitter.

"Vår högsta prioritering"

Polisen spärrade av ett stort område, två huslängor, och genomförde teknisk undersökning under natten och morgonen. Man sökte även igenom området med hjälp av en polishund, men ännu är ingen misstänkt gripen.

Avspärrat. Ett stort område kring den drabbade familjens lägenhet inhägnades med polisens blåvita band. Foto: Stefan Källstigen

– Det här är absolut vår högsta prioritering, och vi resurssätter det därefter. Vi har intensifierat utredningsarbetet under natten och fortsätter under dagen med oförminskad styrka, säger Christoffer Bohman.

Kritik mot fritidsgård – publicerade nidbild

Nyheter Många har reagerat och hört av sig till kommunen I augusti lade fritidsledare i Sollentuna upp en bild på Instagram. Nu i september har bilden väckt starka reaktioner. Exempelvis har Stop Asian Hate Sweden reagerat på bilden som man menar är en...måndag 26/9 10:38