Det fina vädret lockade folk till Hornsberg. Det var då polisen slog till Foto: Arkivbild Mitt i Stockholm

Polisen gjorde stor narkotikaräd vid Hornsberg

Odenplan och Hornsberg stod i fokus när polisen gjorde en stor gatulangningsinsats. Åtta greps och över 100 misstänkt. " Användandet av narkotika stödjer de kriminella nätverken", säger Mattias Brunn, polisinsatschef i en kommentar.

  • Publicerad 11:36, 9 jun 2021

Vi konstaterar att förvånansvärt många har normaliserat användandet av narkotika

Norrmalmspolisen har lagt fyra dagar på en gatulangingsinsats i centrala Stockholm. Totalt har åtta personer gripits misstänka för att ha sålt narkotika och över 100 personer är misstänkta för narkotikabrott.

50-tal anmälda narkotikabrott efter rave-räd i skogen

– Det är väldigt mycket narkotika i omlopp och vi konstaterar att förvånansvärt många har normaliserat användandet av narkotika, säger Mattias Brunn, polisinsatschef i en kommentar.

Han fortsätter:

– Vad många inte tänker på är att användandet av narkotika direkt eller indirekt stödjer de kriminella nätverken.

Fokus på känd av Kungsholmen

Insatsen har bedrivits i hela Stockholm city men polisen nämner bland annat Odenplan som särskilt intressant. Rapporten beskriver också om hur man fått in 25 misstänkta droganvändare vid en och samma krogs uteservering.

Men extra krut lades även på Hornsberg strand eftersom den senaste veckans soliga väder lett till att det samlats mycket människor längs kajen där, precis som tidigare somrar.

Polisen ryckte ut på salsadans i Hornsberg

Flera av de personer som blivit rapporterade och frihetsberövade för brotten vid Hornsbergs strand har kopplingar till kriminella nätverk, enligt polisen.

– Under insatsen har vi haft en god samverkan med såväl Sjöpolisen och Kustbevakningen som Ungdomsjouren och fältassistenter på Lidingö, säger Mattias Brunn.