Under onsdagskvällen larmades polisen till Valsta i Märsta norr om Stockholm, där en pojke i 10-årsåldern hade blivit påkörd av en bil när han cyklat omkring i ett bostadsområdet.

Pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

Föraren av bilen omhändertogs på plats och är anhållen, misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död.

Flera nyhetskanaler rapporterar om att föraren sedan tidigare är känd av polisen. Men det är inget som polisen bekräftar i nuläget.

– Det är en man i 25-30-årsåldern, det är det enda jag vet. Jag har inte pratat med förundersökningsledaren än, vi ska göra det under förmiddagen, säger Mats Eriksson, presstalesman på polisen.

Stökigt på platsen

Polisen var i Valsta med många patruller under utredningsarbetet. Det blev även oroligt vid olycksplatsen.

– I samband med att vi skulle göra avspärrning där var det en man som var aggressiv och när vi skulle agera mot den personen blev det stökigt på plats. Vi var tvungna att använda pepparsprej för att lugna ner situationen, säger Mats Eriksson.

I polisens utredningsarbete ska det redas ut vilka som var vittnen och vilka som kommit dit efteråt.

– Skälet till att det var upprörd stämning kan inte jag svara på. Om det var en aggression mot polisen eller om det var en upprörd stämning med anledning av det som hade hänt, det vet vi inte.

Hur går ni vidare nu?

– Vi ska hålla förhör med den misstänkte och kompletterande förhör med vittnen på plats. Sedan har vi tagit bilen och cykeln i beslag. Vi vill kunna fastställa hur olyckan har skett, till exempel vilken hastighet vi bedömer att fordonet har haft vid olyckstillfället och så vidare, säger Mats Eriksson.