Scandic på Aniaraplatsen. Här ska kvinnan ha ätit och druckit för över 3 000 kronor utan att ha betalat för sig. Foto: Google Maps

Pensionär sov och smörjde kråset – och smet utan att betala

En 66-årig kvinna åtalas i Attunda tingsrätt för två fall av ringa bedrägeri efter att hon ska ha låtit bli att betala för två stora hotellnotor, en i Sollentuna och en i Upplands Väsby.

  • Publicerad 06:10, 6 okt 2021

Det första tillfället var i februari i fjol då hon enligt åtalet bodde och åt och drack för 11 670 kronor på Scandic Upplands Väsby, på Hotellvägen i Upplands Väsby, för att sedan schappa utan att betala notan.

Kvinnan nekar

Ett drygt halvår senare, i september 2020, ska kvinnan ha gjort samma sak en gång till.

Nu åt och drack kvinnan under flera dagar för sammanlagt 3 305 kronor utan att betala för sig – den här gången på Scandic Hotel på Aniaraplatsen i Sollentuna – skriver åklagaren.

Kvinnan förnekar brott. Utöver kvitton och fakturor hänvisar åklagaren till en sms-konversation för att bevisa hennes skuld.

Knarkpåverkad 17-åring stoppades på vattenskoter

Nyheter Får 1 500 kronor i böter En 17-åring från Sollentuna åkte fast då han körde vattenskoter efter att ha rökt cannabis. Det skedde i juni, vid Hornsbergs strand inne i stan. Nu har City åklagarkammare fastställt att han ska...fredag 22/10 14:40