Nu ska ytan vid Piperska trappan rustas upp. Foto: Per Brandt

Parken vid Piperska trappan rustas

Efter boendens klagan och elevens försvarstal. Nu rustas ytan vid Piperska trappan.

  • Publicerad 15:50, 9 jul 2021

På en rundvandring kring Kungsklippan 2019 uppmärksammades slitaget på den lilla fickparken vid Piperska trappan, ”Pipers ficka” i ett reportage i Mitt i Kungsholmen.

"Kungsklippan är en häftig fristad mitt i City"

Där fick eleverna på intilliggande Kungsholmens friskola klä lite skott för att ha orsakat skicket, vilket fick eleven Bianca Leopold Strage att ryta till mot artikeln i en insändare: ” Har ni sett oss ta kål på plantorna eller är det bara en teori som ni har?” skrev hon bland annat.

Bianca Leopold Strage var kritisk till den tidigare artikeln då eleverna på skolan utpekades som ansvariga för slitaget i planteringarna. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Och nu händer det grejer. För staden ska rusta upp ytan och pekar på att den är väldigt sliten. Avspärrningarna är på plats och flera grejer stå på att göra-listan som nya växter, planteringsskydd, soffor och eventuellt även en lekfull markmålning, enligt trafikkontoret.

Arbetet ska vara klart i sommar och nu 11-åriga Bianca Leopold Strage är glad över beskedet.

”Det kanske är ett tecken på att de lyssnade på min insändare. Jag har alltid tyckt att gården varit i ganska dåligt skick med bland annat lösa brädor, döda växter och lösa tegelstenar. Hur de ska fixa gården låter väldigt bra för att det ska bli en trivsam miljö för både elever, boende i huset och kunder på Kungsholmens glassfabrik”, skriver hon i ett svar.

”Jag tror att vi elever skulle vilja ha en gård som passar för både förskoleklassen och sexorna. Det kan vara med både bänkar, någon sorts klätterställning och fina träd och blommor.” fortsätter hon.

Det här ska göras

Nya växter, buskar och planteringsskydd.

Nya enhetliga soffor

Markbeläggningsåtgärder

Trasiga betongmurar och platsbyggda bänken ska lagas

Ytan kan eventuellt få en lekfull markmålning

300 000 kronor har avsatts

Källa: Trafikkontoret

Visa merVisa mindre