Snön föll över Stockholm under torsdagen.

Vackert, tycker några. Andra gillar kanske asfalt bättre.

Oavsett, för dem som gillar att åka skidor innebär det att ge sig ut och leta spår. På Spånga IP, där man vanligtvis brukar ordna med skidspår när vädret tillåter, är det inte aktuellt att spåra, oavsett väder, åtminstone inte fram till 24 januari.

Camilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef på idrottsförvaltningen, utvecklar i ett mejl till Mitt i:

"Det är fortsatt mycket starka restriktioner från Smittskydd Stockholm och det beslut som togs innan julhelgen gäller fram till 24 januari. All organiserad verksamhet, inomhus och utomhus, ställs in."

Finns hopp

Camilla Hagman hänvisar till att man enligt riktlinjerna inte ska möta andra människor på gemensamma platser där det riskerar att bli trängsel.

"I nuläget är skidspåren att betrakta som utomhusisarna. Vi kommer inte att spåra så länge den tuffa restriktionen finns." Så skriver hon i mejlet till Mitt i.

Camilla Hagman ger dock ett litet hopp. Hon skriver att idrottsförvaltningen dagligen följer utvecklingen och har en dialog med såväl regionen som Smittskydd Stockholm, med förhoppningen att kunna öppna stadens anläggningar, inkluderat skidspåren, så snart det är möjligt.