STÄNGT VAR DET HÄR. Den nya gång- och cykelbron över Norrström är försenad. Foto: Mostphotos

Pandemin försenar ny gång- och cykelbro i City

Den nya gång- och cykelbron över Norrström är försenad. Orsaken är pandemin. Här är nya prognosen för när den kan vara på plats.

  • Publicerad 11:48, 18 feb 2021

Trafikverket har de senaste åren rustat upp den så kallade getingmidjan, och en del i det arbetet är en ny gång- och cykelbro över Norrström, som både ska vara bredare i anslutning till Riddarholmen och ha högre räcken för att öka säkerheten för cyklister, samt få bättre belysning, enligt tidigare uppgifter från Trafikverket.

Men den som väntar på något gott som det brukar heta.

För någon ny bro till årsskiftet blev det inte. Den är försenad, enligt myndigheten har deras entreprenör uppgett coronapandemin som orsak.

- För närvarande kan vår entreprenör inte ge en säker tidpunkt för när bron kan tas i drift, men det kommer inte öppnas förrän till sommaren 2021, säger Lahja Rydberg-Forssbeck, projektledare, Trafikverket, i ett uttalande.

Under tiden kommer den pendelbåt som satts in mellan Klara Mälarstrand och Riddarholmen att fortsätta gå. Pendelbåten kör vardagar mellan klockan 6-19 och helger klockan 7-18 med avgångar varje kvart. Vill man inte ta båten så hänvisas fotgängare och cyklister till att ta sig vidare via Vasabron.

Trafikverkets entreprenör har meddelat att de har blivit försenade i arbetet med gång- och cykelbron över Norrström. Orsaken till förseningen har entreprenören angett vara den pågående Coronapandemin.