FÖRVANDLING. Här på en en industritomt i Vistaberg ska en två våningar hög padelhall byggas. "Den kommer att bli 19 meter hög, vi hoppas att det blir lite av ett landmärke för Huddinge", säger Magnus Limås på Vista Padel.

Padelhall med sju banor ska byggas i Vistaberg

Padelintresset har exploderat under pandemin. Nu får Vistaberg en padelhall i två våningar med sju banor. "Vi vill att det ska bli en mötesplats i området", säger Magnus Limås på Vista Padel.

  • Publicerad 09:02, 21 maj 2021

Padelhallarna växer som svampar ur jorden i olika industriområden. Det senast året har det dessutom tillkommit padelbanor på tak och i Globen. Trots det är det svårt att få tider. Padelintresset har helt enkelt exploderat under pandemin.

Nu får Huddinge en ny padelhall. Kommunen gav nyligen bygglov för en hall i två våningar med sju banor på Novavägen i Vistaberg. I lokalerna blir det också kafé och lounge som man kan jobba i eller boka för konferenser.

– Vi kommer att börja bygga inom kort och siktar på att den ska vara klar under första kvartalet 2022. Vi vill att det ska bli en naturlig plats att mötas på. Om man jobbar hemma kan man komma förbi och ta en kaffe eller sitta och jobba i loungen en stund innan man ska spela, säger Magnus Limås på Vista Padel.

PADELENTUSIASTER. Vista Padel består av fyra padelspelande Vistabergs-par som förverkligar en dröm om en padelhall i området.

Startas av Huddingebor

Han är en av åtta personer som ligger bakom projektet. De är fyra par som själva bor i Vistaberg – och älskar padel, förstås.

– Vi är fyra familjer som alla spelar padel. Under pandemin började vi prata om att det vore spännande att utveckla ett eget projekt. Vi jobbar med olika saker och gör det här vid sidan av våra vanliga jobb, men när vi närmar oss öppning blir det nog på heltid för någon av oss, säger Magnus.

Varför tror du att padel har blivit så otroligt populärt?

– För det första är det en väldigt social sport, det behövs fyra personer på en bana. Till skillnad från tennis och squash, som också haft sina perioder, är padel något för alla. Det är väldigt enkelt att börja med, tröskeln är lägre än i många andra sporter.

Vista padel hoppas kunna locka till sig alla åldrar.

– Vi har redan pratat med PRO och där finns ett jätteintresse. Och vi kommer satsa stort på barn- och ungdomsverksamhet, säger Magnus Limås.

Magnus Limås.