Stora Teatern

Med inspiration från en tid som står för uppror och dramatik skapar Paperwing en ljudande berättelse som rör det allra innersta i oss alla. Röst och stråkar förenas med ljus, rörelse och elektroniska atmosfärer. Marie-Antoinette på ett helt nytt sätt.

Bakom Paperwing döljer sig Göteborgsbaserade artisten Jenny Soovik. String Fling är hennes hyllning till stråkinstrumentet. 

Lusten till att skriva musik för stråkkvartett ligger bakom skapandet och har nu resulterat i hennes största och maffigaste projekt någonsin.

– Det har varit en otroligt rolig, fin och inspirerande process, som levt sitt eget liv och vuxit. Plötsligt var vi åtta musiker, ett gäng dansare och nu ska jag visst byta kostym fyra gånger! Jag har arbetat tätt ihop med kostymören Xenia Kriisin och koreografen Liza Penkova som hjälpt till att förvandla musiken till föreställning, berättar Jenny Soovik.

Den 1 september släpper hon String Fling som album och på torsdag 7 september, klockan 19, intar hon stora scenen på Stora Teatern.

– Temat är over the top, barock-inspirerad extravaganza. Jag hoppas att publiken känner att de tar med sig något som har gått på djupet. Bakom det maxade yttre ligger en berättelse om människans innersta väsen, hur vi alla bara vill hitta, och få vara, precis den vi är, säger Jenny Soovik.