Sveriges olympiska kommitté ska undersöka förutsättningarna för att anordna vinter-OS i Sverige. Beskedet kommer efter att Internationella olympiska kommittén varit ute och flirtat med Sverige, som förlorat kampen om att arrangera spelen flera gånger.

En ansökan om att få arrangera OS med Stockholm som värdstad gjordes senast inför vinterspelen 2026, men där föll Sverige på målsnöret.

Under de allra sista minuterna tog tidigare finansborgarrådet Anna König Jerlmyr ton (M) och sjöng Abba-låten Dancing Queen inför IOK:s jury.

Den här gången är tongångarna mer lågmälda och oppositionsrådet Dennis Wedin (M) säger att det vore "fantastiskt kul" med ett OS i Stockholm men att det är viktigt att stockholmarna ensamma inte ska stå för notan.

Wedin: Då sjunger jag nästa låt

– Innan jag sjunger Dancing Queen så nynnar jag just nu på Money, Money, Money, säger Dennis Wedin.

Med det menar han bland annat att Stockholms stad kommer att behöva ekonomiska säkerhetsgarantier från regeringen och att evenemanget ska vara hållbart.

– Det ska vara en folkfest men vi ska inte hamna med arenor som står tomma.

Om det blir verklighet och Stockholm tar hem mästerskapet kommer Wedin att sjunga:

– The Winner Takes It All.

Finansborggarådet Karin Wanngård (S) är inne på samma spår. Först när regeringen ger besked om säkerhetsgarantier kan ett besked komma från styret.

"Det ska bli intressant att följa arbetet. Det är bra att staden tittar samlat på frågan, om Stockholm kan bistå med underlag till förstudien kommer vi givetvis vara behjälpliga", skriver hon i en skriftlig kommentar.