Göteborg

Genombrottet ”Syrener” gav Olivia nomineringar till både P3 Guld och Grammis. I slutet av januari släpptes nya singeln Trött på det från det kommande debutalbumet. 

Med en drivande basgång är låten en charmig och lekfull granskning av att alltid hamna i samma onda cirkel i kärleksrelationer. Att man glömmer hur ont det kan göra och slänger sig in en relation efter den andra.

– Om jag ändå ska vara fast i en ond cirkel kan jag ju lika gärna åka med den och njuta av alla toppar och dalar, säger Olivia om den egna låten.

Samtidigt ville hon skriva en låt som inte var så sorglig, det hade inte matchat ljudbilden av produktionen.

– När jag skriver musik tänker jag ofta på det visuella, hur en potentiell musikvideo skulle se ut, eller hur den skulle framföras live. Jag vill ta tillbaka musikvideon! Saknar tiden när man längtade mer efter musikvideon mer än själva låten, man välkomnas in och får uppleva någons annans värld. Det jag gillar med den här låten är att den är rätt minimalistisk i prodden, vilket ger utrymme till mäktiga visuals, säger Lobato om processen.

Singelsläppet följs upp med Olivias egna turné som drar igång den 15 februari i Åre med övriga stopp i Köpenhamn, Göteborg, Lund, Uppsala och slutligen i Stockholm den 1 mars.