Hisingen

I anslutning till lägenhetshusen har en bostadsrättsförening på Långströmsgatan i Jättesten placerat ut flera skyltar med budskapet "Privat Område".

Ett drag som grannarna i husen bredvid inte uppskattar.

I Facebookgruppen Vad händer på Hisingen är stämningen upprörd:

"Det känns verkligen ledsamt att bostadsrättsföreningen väljer att sprida dålig stämning gentemot sina grannar."

"Förstår inte, vad gör folk ’där’ som gör att de känner att de måste sätta upp skyltar? Får man hämta post i postboxen eller har de paxat den till att enbart de får hämta där."

"När man vill ha ett gated community men är för snål för att investera i själva inhägnaden."

"Det är Ove som satt upp skylten."

P-förbud. Bostadsrättsföreningens stenplattor blir förstörda av fordon som parkerar fel. Men skyltarna skrämmer grannarna för att gå in i affären enligt kommentarer i sociala medier.

P-förbud. Bostadsrättsföreningens stenplattor blir förstörda av fordon som parkerar fel. Men skyltarna skrämmer grannarna för att gå in i affären enligt kommentarer i sociala medier.

Men det handlar inte om att stöta sig med grannarna. Tvärtom, intygar Hariz Dedic som är ordförande i bostadsrättsföreningen Bergfallet i Jättesten.

– Jag är själv väldigt emot saker som på något sätt skapar missnöje hos grannar. Jag har skapat bra kontakt Balder och Poseidon som hyr ut bostäder runt om.

Privat område.

Privat område.

Magnus Johansson

Fara vid brand

Syftet med skyltarna är att skydda marken och fastigheten från felparkerade bilar och elsparkcyklar.

– Styrelsen har länge diskuterat hur vi ska lösa problemet med att bilar förstör våra stenplattor när de parkerar trots att det är parkeringsförbud. Huset är bara två år gammalt och stenplattorna är redan förstörda, säger Hariz Dedic.

Det handlar även om att Räddningstjänstens vägar blockeras av felparkerade bilar, menar styrelsen. Föreningen har även problem med elsparkcyklar som lämnas allt för nära flerfamiljshusen.

– De är en stor fara om de är parkerade intill fasaden. Om de börjar brinna är det oklart vem som står för kostnaderna. När man har privat område-skylt och tar bilder på elsparkcyklar kan vi skicka dem till ansvarigt företag som får hantera ärendet.

Hariz Dedic menar att föreningen har försökt att lösa situationen på andra sätt innan skyltarna kom upp.

– Vi har bett förvaltaren om hjälp och har ett bolag som kontrollerar felparkeringar. Jag har själv också varit ute och pratat med förarna men det har inte varit tillräckligt.