En Öl & Whiskymässa

Oavsett kunskapsnivå är En Öl & Whiskymässa stället för dig som vill upptäcka allt som bubblar och pyser i öl- och whiskyvärlden. Som nybörjare har du en unik möjlighet att prova nya stilar och uppleva fler varumärken. Med över 2 000 olika produkter att välja mellan kan du botanisera bland smakerna, men också få en fin introduktion till de klassiska bryggerierna och whiskymärkena. Det mesta av det bästa finns representerat på mässgolvet. Här samlas ett stort antal utställare från mikrobryggerier, bryggerier, whiskydestillerier, whisky- och ölimportörer, bryggmästare, whiskyhuvudmän och en rad olika delikatessföretag, även övrig dryck som cider, rom och avéc. 

Plats: Svenska Mässan, fredag och lördag, 19–20 april.

Svenska Akademien – en tändsticka för mörkrädda, en brandfackla för ljusskygga.

Svenska Akademien – en tändsticka för mörkrädda, en brandfackla för ljusskygga.

Pressbild

Svenska Akademien – 25 år

Under det sena 90-talet svepte en våg av svensk hiphop över Sverige och 1999 gav sig tre kompisar från Landskronas punk- och baktaktsscen också in i leken. Så var musikkollektivet Svenska Akademien ett faktum, med hiphop som blandas med influenser från reggae, dancehall, progg och disco. Skrytiga battlerim mixas med toasting och politiska slagord. Under 2024 fyller Svenska Akademien 25 år som band och tänker fira det ordentligt med en omfattande jubileumsturné. Och bandets säger sig vara hungrigare än någonsin. ”Vi är fortfarande en tändsticka för mörkrädda, en brandfackla för ljusskygga, en molotovcocktail på er bjudning. Vi var aldrig neutrala. Fuck svenska staten och NATO, och fuck Putin. Fuck det hela. Allt. Utom kärleken. Kärleken och revolten. Och glädjen och extasen”, säger General Knas.

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, fredag 19 april, på scen, kl. 20.00.

En Hemlig Artist innebär såklart att ingen vet vem som ställer sig på Filmstudions scen.

En Hemlig Artist innebär såklart att ingen vet vem som ställer sig på Filmstudions scen.

Pressbild

En Hemlig Artist #1

En hemlig artist till priset av ett hundra kronor. En gång i månaden spelar en hemlig artist på Filmstudion på Lindholmen i Göteborg. Bjud med familj, vänner, kollegor eller dejten på en konsertupplevelse utöver det vanliga. Kanske är det just din favoritartist som spelar nästa gång? Ingen vet och ingen mer information tillkommer, inte ens på gothenburgfilmstudios.com. Mer än att arrangörerna hälsar alla och envar varmt välkomna – så länge man är över 18 år!

Plats: Studio 2, Gothenburg Film Studios, Polstjärnegatan 14, Lindholmen, lördag 20 april, kl. 19.00.

Hyllade Svart Ridå kommer till Hängmattan för en go klubbspelning.

Hyllade Svart Ridå kommer till Hängmattan för en go klubbspelning.

Pressbild

Svart Ridå

Svart Ridå har hyllats både för sin mörka indiepop och för sina explosiva liveframträdanden som drar alltmer publik. När debutalbumet nu släppts har duon blivit en trio och soundet utvecklats till än mer gitarrbaserat, med hörbara influenser från både 90-talets grungevåg och 70-talets friare popmusik. Bandet bildades genom en idé och ett förhållningssätt kring musikskapande där musiken betraktades och hanterades som ett verktyg för att styra och provocera känslorna hos den som lyssnar. Support denna afton är Hearts, bestående av medlemmar från Catfish and The Bottlemen(UK), The Bongo Club och Bottlecap, gjorde förra året sin debut på den svenska- och brittiska musikscenen.

Plats: Hängmattan, ingång Karl Johansgatan 16, lördag 20 april, entré från kl. 20.00.

Fotboll – nej tack eller inte beroende på.

Fotboll – nej tack eller inte beroende på.

Mostphotos

GAIS – IFK Göteborg

Alla mer eller mindre fanatiska fotbollsentusiaster förväntar sig att det här kommer vara ÅRETS MATCH på ett knökat Gamla Ullevi med fullsatta grönsvarta och blåvita läktare. Så alla vi andra som inte har ett lag att slåss för på stan i tid och otid gör väl bäst i att hålla oss hemma, i stugan eller utomlands. Boka bort dig redan nu – det kommer bli kaos. Garanterat.

Plats: Gamla Ullevi, måndag 6 maj, kl. 19.00–21.00.