Enligt Taxi Stockholm hör många personer av sig varje vecka till dem och klagar över en resa de inte är nöjda med, när de i själva verket åkt med ett annat taxibolag som plagierat Taxi Stockholm.

– Tyvärr är det nog många fler som drabbas än de som hör av sig. Vi ser hela tiden personer som kopierar vårt varumärke och vi tar det alltid vidare juridiskt, säger Henrik Boström.

Det här är ett återkommande problem i taxibranschen och innebär en otrygghet för resenären. Detta då företagen inte alltid är kopplade till en beställningscentral, förarna är inte alltid kontrollerade och man kan få betala ett mycket högre pris än vad man är van vid.

– Vi har kunder som hör av sig som fått betala flera gånger så mycket som resan borde kosta. Det kan handla om tusenlappar, säger Henrik.

https://www.mitti.se/nyheter/helt-okej-med-tva-taxi-stockholm/aRKobx!O@F7GgwZ5C18jCyEGSKBtw/

I Sverige är taxi avreglerat sedan 90-talet vilket lett till en fri prissättning.

– Vi tror att vi kommer att se en ökning nu över sommaren av personer som hör av sig till oss med klagomål men som rest med ett plagiat.

Förra veckan misstänkts en kvinna i 20-årsåldern blivit våldtagen i taxi som inte tillhörde något av de större taxibolagen.

https://www.mitti.se/nyheter/misstankt-valdtakt-i-taxi-kvinna-i-20-arsaldern-till-sjukhus/repvfo!Lt@993pGtrIfWMYJw0HLew/