Polisen ökar nu närvaron vid Odenplan. Foto: Mostphotos

Ökning av antalet narkotikabrott vid Odenplan får polisen att agera

Polisen har upprättat ett 50-tal anmälningar om narkotikabrott vid Odenplan på tio dagar. Nu förstärker man närvaron i området.

  • Publicerad 11:37, 26 jan 2021

Polisen väljer att öka närvaron vid Odenplan, på grund av att man tillsammans med andra organisationer sett att antalet narkotikarelaterade brott har ökat den senaste tiden.

– Det handlar om allt från brukande av narkotika, narkotikainnehav men även öppen försäljning av narkotiska preparat i området kring Odenplan och Observatorielunden. Men vi har också fått indikationer på en ökad otrygghet i området, säger Niklas Ångström, operativ koordinator på lokalpolisområde Norrmalm i en kommentar på polisens webbplats.

Ungdomar har kontrollerats

Nyligen upprättade polisen på tio dagar alltså ett 50-tal anmälningar i området gällande bland annat överlåtelse, innehav och bruk av narkotika.

Många av personerna som polisen har valt att kontrollera ska vara unga vuxna och ungdomar.

– Vi är övertygade om att samhället har större chans att förhindra ett liv med missbruk om vi hittar personerna tidigt i deras missbruk, säger Niklas Ångström.

Ska bevakas med drönare

Polisen har också fattat beslut om kamerabevakning av Odenplan och Observatorielunden, och man har från i dag, måndag, fram till slutet av april tillstånd att bevaka området med drönare, meddelar polisen.