Ögonblick fångade i Tyresö

Vi bad er läsare skicka in bilder på hur ni vill minnas året som har gått i Tyresö. Här har vi valt ur några av de finaste.

  • Publicerad 15:25, 17 dec 2020

Stort tack för alla bilder! Skicka gärna in en bild du också till bild@mitti.se – skriv ”Tyresö” i rubriken.

Sanna Jirbäck fångade solnedgången på bild en julikväll vid Öringesjön. ”En av alla fantastiska solnedgångar över Tyresö”, skriver hon.

Foto: Sanna Jirbäck

7-åriga Julia och 6-åriga Ellen förevigade vid vattnet vid Klövberget efter en varm sommardag i augusti.

”Vi spenderade dagen med syskon och barn, fika och middag vid klipporna. Vi stannade tills myggorna jagade bort oss. Bästa sommarkvällen 2020”, skriver fotografen mamma Emelie Lindberg.

Foto: Emelie Lindberg

Michael Boris tog den här bilden i slutet av november.

”Det har varit ett gott år för rävar i Tyresö, vi har haft ett stort antal kullar, och jag har haft förmånen att följa ett flertal av ungarna, och en del vuxna”, skriver Michael som oftast fotograferar djuren nattetid med pannlampa och fotolampa.

Foto: Michael Boris

Gunilla Andersson fotograferade i augusti en del av sin skörd från odlingsloppen som tillhör Gudö Å Trädgårdsförening.

”Detta är bara en liten del av det jag odlade. Jag har också potatis, blommor, vinbär, krusbär, hallon, dill, persilja, gräslök”, skriver hon.

Foto: Gunilla Andersson

Stella Wester har lantställe på Brevik. Efter en rejält regnoväder blev det helt tyst och hon såg ner mot Ängsö och Napoleonviken och upptäckte regnbågen som hon förevigade i slutet av augusti.

Foto: Stella Wester