PÅ GÅNG. Nu har nattvandringen på Kungsholmen startat igen. Foto: Privat.

Nystartade nattvandrare söker fler vuxna

Nattvandringen på Kungsholmen är igång igen. Trion bakom initiativet hoppas på att få med sig fler vuxna ut på kvällarna.

  • Publicerad 11:18, 30 apr 2021

Förra året lades en nattvandringsgrupp på Kungsholmen ned efter att ha tampats med vikande närvaro av vuxna den sista tiden. Men nu har en ny trio vuxna börjat att vandra under organisationen Nattvandring.nu:s paroll och västar.

– Det är för att öka tryggheten för unga, för att finnas där som en vuxen och visa oss. När unga är i skolan eller på aktiviteter har de vuxna omkring sig, men på kvällarna när de är ute och träffar kompisar så finns inga där. Det känns inte bra, säger Susanna Sehtfors Holmquist, en av nattvandrarna. 

De smygstartade i vintras och har varit ute flera gånger, främst fredagar och alltid tre personer. Responsen från ungdomarna har varit bra. Men behovet är stort och de hoppas få med sig fler, intresseanmälan kan göras till deras mail. 

– Blir vi fler kan vi gå fler kvällar. Jag tror behovet är större nu, dels blir det varmare och dels har ungdomarna suttit hemma länge och haft distansundervisning. Vi har kontakt med fältarna också som i sin tur har kontakt med polis och socialen. Vi är inga poliser och ska ingripa, utan mest synas. Vår närvaro kan också vara bra för att störa sånt som de inte ska syssla med. 

Vill du nattvandra?

Ta kontakt med nattvandringsgruppen genom att maila kungsholmen@nattvandring.nu