Stålverksgatan 6, Ringön Göteborgs nya klubb- och konserthall, Monument 031 har öppnat på Ringön. Lokalen på över 1 200 kvadratmeter rymmer, utöver två scener, flera barer, foodtrucks och matställen. Här välkomnas alla musikgenrer, fester och event.

"Vårt fokus ligger på konserter, klubbar och cocktails men alla typer av evenemang är välkomna!"

Monument finns området som våren 2021 drabbades av en omfattande brand. Namnet valdes som en symbol för det som förlorades, men också för framtida möjligheter.

Bao Dao. Bao buns, även känt som kinesiska ångade bröd, är små, mjuka brödliknande bullar.

Bao Dao. Bao buns, även känt som kinesiska ångade bröd, är små, mjuka brödliknande bullar.

Instagram

Lekfullt med bao och smårätter

Rosengatan 13, Linné Har du missat Bao Dao är det dags för ett besök. Här möter Nordens smaker Asiens, och du kan räkna med lekfulla tolkningar av asiatiska klassiker som baos och smårätter. På menyn finns även väl utvald öl och finfina viner. Allt serveras i en miljö som beskrivs som härligt avskalad och skandinavisk. Dessutom utlovas fyra nya mellanrätter och en ny dessert.

"Noll anledning att inte komma hit!" hälsar kockarna på Bao Dao.

Sustain by Oscar Jacobson. Ett svenskt herrkonfektionsföretag grundat i Borås 1903 av skräddaren med samma namn. 

Sustain by Oscar Jacobson. Ett svenskt herrkonfektionsföretag grundat i Borås 1903 av skräddaren med samma namn. 

Press

Klassiska herrmärket som secondhand

Södra Larmgatan 14, Victoriapassagen Oscar Jacobson fyller 120 år och firar med att stärka sin närvaro i Göteborg med nyöppnade av hållbarhetsbutiken Sustain by Oscar Jacobson. Det är en butik där kunderna kan köpa, sälja och hyra plagg från Oscar Jacobsons kollektioner. Dessutom kommer det finnas möjlighet att sy upp unika plagg av överblivna tyger, spill och restlager från tidigare säsonger.

Förhoppningen är butiken ska främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch.

"Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch”, säger Richard Woodbridge, vd Oscar Jacobson.