Nyligen öppnade Cirkuläret i Tegnérlunden. Bakom affärsidén står barndomsvännerna Maja Bjersbo och Sofia Pettersson från Sollentuna.

– Vi båda brinner för second hand och har ett stort intresse för inredning, speciellt för unika inredningsdetaljer, säger Maja.

– Vi letade länge efter en lokal innan vi hittade vår lilla pärla i Tegnérlunden, säger Sofia.

I ett samhälle där trender avlöser varandra vill vännerna sätta inredning i cirkulation. Till Cirkuläret kan man därför lämna in prylar man har tröttnat på för att sedan få 40 procent av försäljningspriset.

Tjejerna utgår efter vad som är trendigt, helt och rent.

De samarbetar också med inrednings- och mäklarstylister. Därför har mycket i butiken tidigare bara använts för foton och visningar.

– Istället för att göra sig av med inredningen så kommer vi och hämtar upp den och så får de betalt.

Enligt tjejerna är second hand inte lika populärt i Vasa­stan som på till exempel Södermalm. Därför är deras målgrupp de som kanske inte har handlat så mycket begagnat tidigare men som är nyfikna.

– Vi vill hålla sortimentet välsorterat. Flera har sagt att det känns som att man går in i en helt vanlig butik. Second hand kan vara fräscht och kännas lyxigt, säger Maja.

Det är främst unga kvinnor som shoppar second hand men Cirkuläret hoppas också kunna locka en äldre generation.

Det var den 27 augusti som den den grönmålade butiken slog upp dörrarna.

– Många kom och handlade så det var absolut över förväntan. De tycker att det är kul med en ny butik och säger att vi är modiga som har vågat satsa på vår dröm, säger Sofia.

– Vi lever på moln nu, fyller Maja i.

– Med tiden vill vi erbjuda kaffe, kundkvällar och att umgås. Vi har också pratat om att anordna evenemang för andra unga kvinnliga entreprenörer.