Näppeligen går det att säga att det är Vällingbys mest förtjusande lokaler. Men läget ovanför t-banan är svårslaget.

Innan sommaren 2021 kastade dåvarande ägarna på den lilla thai-restaurangen Thai for real in handduken.

Tillägnar namnet till barnen

Efter renoveringar under sommaren och hösten har restaurangen nu öppnat under namnet Fyra M.

– Jag har fyra barn och alla med namn på m, säger nya ägaren Wilnor de Guzman, 38, och skrattar.

Här inne finns bara ett par bord. Men det är trots allt take away och hemkörning som Wilnor och kocken Maricel Bucong Nilsson, 48, satsar på.

Och matglädjen hos dem går inte att ta miste på.

Välkänt ansikte

Maricel skrattar ikapp tillsammans med kunderna som kommer förbi, oavsett om det är gamla eller nya ansikten. Maricel arbetade nämligen tidigare på Thai for real och är välkänd i centrum. Även på Bangkok Bistro i Sundbyberg är hon ett välkänt ansikte. Wilnor?

Han bor intill centrum och var länge stammis på Thai for real.

– Jag kommer från byggsektorn, men firman fick svårt att hitta personal förra våren och i juni bestämde jag mig för att göra något helt annat. Jag kastade mig in i detta, säger han.

Har filippinska rötter

Wilnor har filippinska rötter och når redan kunder utanför Vällingby med restaurangen.

– Vi kommer marknadsföra oss som en thailändsk-filippinsk restaurang. Redan nu har vi väldigt många beställningar på den filippinska maten på helgerna. Det finns många i stan med filippinska rötter som vi försöker nå, berättar Wilmor.

– Filippinskt påminner om thailändskt, men är mindre starkt. Allt handlar ju om chilin till slut, säger Wilnor, vars fru Angela gör den mesta filippinska maten på restaurangen.

Enligt SCB:s siffror bodde den sista december 2020 över 18 000 personer med filippinsk bakgrund i Sverige.

Filippinsk blodpudding

Men kunder kommer känna igen sig i det thailändska också. Wokade rätter som klassikern pad thai finns på menyn, liksom friterade rätter, nudlar och thaigrytor. Planerna på att ta in indiska rätter på menyn har man dock strukit.

– Men vi kommer utöka menyn. Pork belly och friterad tilapia har vi redan tagit in. Nu siktar vi på att ta in filippinsk blodpudding, bbq och den filippinska desserten halo-halo, säger Wilnor.