Ord, ton och tecken gör att de flesta språken skiljer sig åt - men ett förstår alla.

– Fotboll är ett världsspråk som alla kan. Det spelar ingen roll att vi är döva, säger Alexander Neverland.

– Och när man spelar med hörande i stället för döva blir vissa saker lättare, vi kan skrika när vi vill ha bollen, säger Adam Neverland och ler brett.

Trivs i nya klubben

Bröderna Alexander och Adam Neverland är Bagarmossen Kärrtorps BK senaste nyförvärv. I januari skrev de på med ambitionen att hjälpa klubben upp i division 2. De är fostrade i Göteborgslaget BK Häcken, och har tillhört det svenska dövlandslaget i flera år och tidigare spelat både EM och VM.

Och de trivs bra i sin nya klubb.

– Vi har fått ut mycket här på bara en månad. Man lyfter varandra och här finns bra faciliteter, säger Adam Neverland.

Med tanke på att de som döva har andra förutsättningar än sina medspelare har klubben fått anpassa kommunikationen.

"Här anpassar vi oss mer"

BKBK använder en app där sportchefen Janne Sandberg lägger in information till bröderna inför och efter träningarna.

– När vi spelar med döva har alla samma hinder. Men här anpassar vi oss med mer förberedelser och försöker läsa av medspelarnas mönster. Om jag vill kommunicera med tränaren väntar jag på rätt tillfälle, säger Alexander Neverland.

Svordomar och mobbing

Däremot är det inte alltid enkelt att befinna sig på fotbollsplan, och de har varit med om att domare ser trakasserier men inte vet hur de ska hantera det.

– Vi har genom åren fått utstå svordomar och mobbing, säger Adam Neverland.

Men de tycker att det har blivit bättre, och väljer i stället att fokusera på det positiva - att de både kan spela med både hörande och döva.

Siktar på OS

Nu ser de fram emot att säsongen ska dra igång på allvar. Men parallellt med att lyfta BKBK i serien har de också ett annat stort mål i sikte - att nå OS med dövlandslaget.

Under våren väntar det avgörande OS-kvalet mot Irland.

– Nu kämpar vi om en plats i OS 2021, och det enda som återstår är en kvalmatch, säger Alexander Neverland.

Dövlandslaget går inte under Svenska fotbollförbundet (SvFF), därför tror de att det är få som har koll på att det finns.

– Vi har försökt gå via Stockholms fotbollsförbund och vi vill ansluta oss till SvFF. Men de har inte tagit emot oss, det är diskriminerande, säger Alexander Neverland.