Överlämning. Robert Thysell, till höger, får nycklarna till Sollentuna församling av sin företrädare Lasse Svensson. Foto: Erik Graver

Nya kyrkoherden har tagit över stafettpinnen

I måndags, den 20 september, började Sollentuna församlings nya kyrkoherde Robert Thysell sin tjänst. Tidigare kyrkoherden Lasse Svensson har inför medarbetarna skickat vidare nycklarna till församlingen till sin efterträdare.

  • Publicerad 06:30, 22 sep 2021

Vi hälsar Robert Thysell varmt välkommen.

Det var i juni som kyrkorådet enhälligt beslutade att erbjuda Robert Thysell tjänsten som kyrkoherde i Sollentuna församling.

– Han är en tydlig ledare som är väl förankrad i Svenska kyrkans tro och tradition och har en fantastisk förmåga att ta till vara på goda idéer men också sätta gränser när det behövs. Vi hälsar Robert Thysell varmt välkommen som kyrkoherde i Sollentuna församling, säger kyrkorådets ordförande Kristofer Runow.

Nio år i församlingen

Robert Thysell har lång erfarenhet av att vara ledare och chef, bland annat som distriktschef i både Turebergskyrkan, Sollentuna kyrka och chef för Livscentrum, Häkteskyrkan och Sjukhuskyrkan.

Han kom till Sollentuna församling 2012 och tjänstgjorde som distriktschef fram till 2019 då han tillträdde som biträdande kyrkoherde. Och i måndags började han alltså en ny tjänst som kyrkoherde.

Formellt kommer Robert Thysell att mottas som Sollentuna församlings nya kyrkoherde i en gudstjänst ledd av biskop Andreas Holmberg den 24 oktober.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20