Den 10 juni öppnade det nya kaféet och glassbaren i den före detta bistrolokalen på Långskeppsgatan. Och det har gått över förväntan hittills, enligt Said Kheder.

– Det var köer under premiärhelgen och det har varit fullt upp sedan dess. Det är riktigt härligt. Alla verkar glada att jag öppnat, säger han när Mitt i hälsar på en torsdagsmorgon.

Olika målgrupper

Han är elegant klädd i skjorta, jeans och boots, allt i svart. Ett kors hänger i Saids halsband. Hans skägg är svart och lite gråsprängt. Ett par sitter och äter frukost vid den nya uteserveringen Said byggt.

– Jag tänker mig att verksamheten ska stå på fyra ben. Frukostgäster, lunchgäster, glass- och fikagäster samt middagsgäster som hämtar upp på vägen hem, säger han.

Said Kheder ler.

– Utan att överdriva, jag tycker vår gelato är världsklass. Men du får avgöra själv.

Behåller klassikerna

Han bjuder på ett smakprov av både pistage- och vaniljglassen. Det är smakerna, tillsammans med chokladen, som han aldrig kommer byta ut, säger han.

– Det är klassikerna inom italiensk glass.

Fastighetsägaren nöjda

Said Kheder är på väg att anställa tre, fyra personer.

– Det är inte lätt att få tag i personal. Jag hoppas intresserade läser detta, säger han och skrattar.

Hyresvärden, bostadsrättsföreningen Stora Ängby, fick som de ville. De ville hellre ha ett kafé än den bistro som var hyresgäst från 2019 fram tills i vintras. Bistrobråket har Mitt i berättat om tidigare. Bostadsrättsföreningens ordförande Beryl Westman vill i dag inte ge några kommentarer.

– Jag såg att lokalen var till salu i vintras, åkte hit och tittade mig runt och nappade. Vi började renovera i februari, säger Said.

Måttfullt inrett

Han var tidigare delägare på ett kafé i Liljeholmen, men jobbade aldrig själv i verksamheten och därför är utmaningen stor. Allt – väggar, golv och tak – på det lilla kaféet är nytt. Inredningen måttfull. Den lugna musiken i lokalen bidrar till den stillsamma stämning.

– Inredningen tackar jag min syster för, säger Said.

Varför öppnar du glassbar?

– Jag har en god vän från Italien som arbetat med glass i över 20 år. Han har lärt mig mycket. Det är både mjölk och grädde i vår glass och den produceras här i Stockholm, säger Said.

– Men vegansk glass har vi. Till exempel är både choklad- och pistageglassen veganska.

Han gillar villaområdena i korsningen Bällstavägen/Beckombergavägen.

– Området är mysigt och familjärt. Det är grönt och många härliga hus på Beckombergavägen. Det är klart att det är mycket jobb att driva kafé själv, men jag har fått väldigt positiv respons. Folk kommer in bara för att hälsa mig välkommen, och det värmer.

https://www.mitti.se/nyheter/bistro-bla-hornan-far-ny-agare-blir-kafe/repvaB!UrgAjiUTXwo9OY4Q0xRXDw/

https://www.mitti.se/nyheter/krog-eller-kafe-konflikt-om-menyn-i-norra-angby/repukj!MZogSuW2JdyPsTqiXgiUTg/

https://www.mitti.se/nyheter/jurist-om-konflikten-i-angby-viktigt-med-tydligt-avtal/repukk!P40lvpV3ZJVwXokmWBiOcA/