I början av året började ombyggnaden av Ringens köpcentrum i Skanstull. Målet är att skapa öppnare ytor och att centrumet ska bli mer av en mötesplats.

Nu är det dags för entréerna mot Götgatan och Ringvägen att göras om. Plåtfasader ska bytas ut till mer hållbara material av trä och tegel. En helt ny entré mot Älvsborgsparken skapas också.

– Det känns fantastiskt att äntligen kunna visa upp ytterligare detaljer. Med en nyrenoverad fasad och entréer ser vi fram emot att låta omgivningen se Ringens lyft även utåt. Vi vill att Ringen ska vara en dynamisk plats som utvecklas tillsammans med dem som bor, jobbar och rör sig i området, säger centrumchefen Lena Rune i en kommentar.

Ringens centrum får nytt utseende.

Ringens centrum får nytt utseende.

AMF Fastigheter/Equator

Nya butiker

Delar av det nya inomhustorget invigs 28–30 september. Kappahl, Glitter och Tre öppnar då även på ny plats.

I början av nästa år flyttar också klädkedjan Gina Tricot och leksaksbutiken World of Toys in. Nagelsalongen Ambience Beauty Salon, tidigare kallad Five Five Nails, öppnar i nya lokaler.

En rad butiker har stängt med anledning av renoveringen. Bland dem MQ Marqet, Din Sko, Lagerhaus och H&M, vilket Mitt i tidigare skrivit om.

Centrumet håller öppet under ombyggnaden som väntas vara färdig i början av 2024.