Linda Kosterhed, grundare av Kosterheds bageri i Huvudsta, tog över strandkaféet vid Huvudsta strand i början av 2023.
Här har hon svalkat strandpromenadens flanörer med sin hemgjorda gelato som tillverkats på plats.
Men nu är kapitlet Kosterheds strandkafé slut. Familjen har flyttat från Solna till en hästgård utanför Enköping och nu räcker tiden inte till, berättar hon.
– Vi har sex hästar som vi tävlar med och ankor och kattungar och håller samtidigt på att renovera gården. Dygnet har bara 24 timmar. Jag kände att jag inte kommer orka driva vidare strandkaféet. Det är sorgset förstås, men samtidigt en lättnad.
Bageriet kvar
Kosterheds bageri blir kvar, betonar Linda Kosterhed som nu pendlar mellan gård och jobb. Och även glassen.
– Vi har ett källarrum på gården som vi tänker göra om till glassrum. Sen kommer jag köra glassen till bageriet. Jag ser det som en chans att få utveckla glassen ännu mer, ta fram en massa roligare smaker.
Linda Kosterhed plåtad inför mack-SM. Hon har också tävlat i glass-SM flera gånger och tänker nu satsa mer fokuserat på glasstillverkning att behaga Solnaborna med, men nu på distans.
Stefan Källstigen
Så vad händer med kaféet vid Huvudsta strand? Det håller just nu stängt för renovering och öppnar i ny regi i slutet av november.
– Vi är jättetaggade, platsen är magisk, säger Charbel Botros, operativt ansvarig för nya Strandcaféet.
– Nu snyggar vi till, tillför fler sittplaster och bygger en uppställning för barnvagnar vid entrén. Sen kör vi igång med varm choklad och lussebullar.
Ska söka alkoholtillstånd
Charbel Botros säger att mycket blir sig likt. Han känner Linda Kosterhed sedan tidigare och har varit och fikat nere vid sjön många gånger.
– Men det blir mer barnvänligt. Det ska kännas att vi är ett fik som tycker om barn och tar emot barn med lite mindre vuxna smaker och en bra barnmeny.
På sikt kan dock mer barnförbjudna inslag vara att vänta på Strandcaféet.
– Framåt våren är målet att ha öl- och vinrättigheter så att man kan komma och njuta av en räksallad och ett glas vin nere vid vattnet. Lite bistrokänsla, säger Charbel Botros.