Hässelby villastad. En av fyra bilar som brann i natt stod på Oxelbärsgränd. Alla fyra bilar behöver nu skrotas. Foto: Anders Björklund

Nya bilbränder i Hässelby villastad

Natten mot torsdagen brann återigen bilar i Hässelby villastad. Polisen misstänker att det kan vara samma person eller personer som ligger bakom tidigare bilbränder i samma område.

  • Publicerad 12:02, 2 dec 2021

Larmet till brandkåren kom 01.17. Fyra bilar brann i närheten av Lövstavägen i samma område som bränderna för snart två veckor sedan. Bilarna stod på tre olika platser inom cirka 150 meter.

– Vi försöker att kartlägga det här. Vi tittar noggrant på om vi kan hitta spår som visar att det är samma person eller personer den här gången som också låg bakom de tidigare bränderna, säger Per Fahlström som är presstalesperson på Stockholmspolisen.

"Ganska nära radhus"

Polisen berättar att man spärrat av kring bilarna för att kunna göra teknisk undersökning på platsen. Tidigare bränder har rubricerats som som grov skadegörelse. Den här gången rubriceras bilbränderna som försök till mordbrand.

Alla fyra bilar måste skrotas efter branden. Foto: Anders Björklund

I natt. En av bilarna som brann i natt stod nära ett plank på Oxelbärsgränd. Planket ansluter till radhusområdets avfallsbyggnad som i sin tur ligger nära bostadshusen. Foto: Anders Björklund

En av bilarna som tändes på stod vid ett träplank som i sin tur ansluter till ett gemensamt sophus för radhusområdet. Några meter från byggnaden finns bostadshus.

– Det gör man när det finns risk för spridning. Det här var vad jag förstår ganska nära radhus. Men räddningstjänsten lyckades släcka bränderna, säger Per Fahlström.

På Oxelbärsgränd brann två bilar. Polisen har varit på plats för att göra teknisk undersökning och avspärrningarna hävdes kring lunchtid på torsdagen enligt boende i området. Foto: Anders Björklund

Här brann två bilar. Den andra bilen som också förstördes bärgades under torsdagen. Foto: Anders Björklund

Tidigare. För snart två veckor sedan brann flera bilar i samma område, bland annat på Grankottegränd varifrån denna bild är. Foto: Privat

Polisen har ännu ingen gripen för bränderna. Helgen den 19-21 november brann bilar på flera platser i samma område. Enligt kommunpolisen Jonas Jeffsell gick redan då tankarna mot att samma person kunde ligga bakom.

– I nuläget utgår vi från att det är en ensam gärningsperson som ligger bakom bränderna. Men det får utredningen visa. Vi ser i övrigt inga tecken på social oro, sade Jonas Jeffsell på Vällingbypolisen till Mitt i då.

Flera bilbränder i Hässelby i helgen

"Svinvillan" i Hässelby brann ned till grunden