Larmet till brandkåren kom 01.17. Fyra bilar brann i närheten av Lövstavägen i samma område som bränderna för snart två veckor sedan. Bilarna stod på tre olika platser inom cirka 150 meter.

– Vi försöker att kartlägga det här. Vi tittar noggrant på om vi kan hitta spår som visar att det är samma person eller personer den här gången som också låg bakom de tidigare bränderna, säger Per Fahlström som är presstalesperson på Stockholmspolisen.

"Ganska nära radhus"

Polisen berättar att man spärrat av kring bilarna för att kunna göra teknisk undersökning på platsen. Tidigare bränder har rubricerats som som grov skadegörelse. Den här gången rubriceras bilbränderna som försök till mordbrand.

En av bilarna som tändes på stod vid ett träplank som i sin tur ansluter till ett gemensamt sophus för radhusområdet. Några meter från byggnaden finns bostadshus.

– Det gör man när det finns risk för spridning. Det här var vad jag förstår ganska nära radhus. Men räddningstjänsten lyckades släcka bränderna, säger Per Fahlström.

Polisen har ännu ingen gripen för bränderna. Helgen den 19-21 november brann bilar på flera platser i samma område. Enligt kommunpolisen Jonas Jeffsell gick redan då tankarna mot att samma person kunde ligga bakom.

– I nuläget utgår vi från att det är en ensam gärningsperson som ligger bakom bränderna. Men det får utredningen visa. Vi ser i övrigt inga tecken på social oro, sade Jonas Jeffsell på Vällingbypolisen till Mitt i då.

https://www.mitti.se/nyheter/flera-bilbrander-i-hasselby-i-helgen/repukv!tdKQ7U9hiv4EfEeYoCA4Jw/

https://www.mitti.se/nyheter/svinvillan-i-hasselby-brann-ned-till-grunden/repujt!I2JZ3pllOJ1m0pUSoHriqw/