2020 flyttade Täbyrestaurangen Triften in i det nybyggda hotellet i Hägerneholm. Men nu flyttar en ny krögare in lokalen.

Tidigare ägare av restaurang Pont, Murat Kaya och hans fru Telli Kaya, har tagit över lokalerna och öppnat den nya restaurangen Matildas Bistro.

– Jag kände att det saknades något, det relativt nybyggda området Hägerneholm utvecklas och det behövs en kvarterskrog här och det är en fin lokal, säger han.

I restaurangen serveras både lunch, brunch och middag. Restaurangen kommer att vara öppen mellan klockan 11 och 22.

– Det kommer bli säsongsinspirerade rätter, med kött fisk och vegetariskt, bra mat helt enkelt, säger Murat Kaya.

I byggnaden där restaurangen ligger finns även ett hotellet ett obemannat gym. Restaurangen är sig lik men har fått några nya detaljer berättar han.

– Det är efterlängtat och gäster hör av sig och undrar, det är ett hål som kommer fyllas, säger Elin Wiman, som är platschef för hotellet Parttime home.

Triften öppnar igen på toget

Triften kommer att fortsätta arbetet med sina övriga restauranger och catering. Det känns rätt, säger ägaren Stina Wallster.

– Vi kände helt enkelt att vi inte ville fortsätta i Hägerneholm utan satsa på våra andra verksamheter som Enebyberg gård och Stationen i Roslags Näsby, sen har det varit tuffa tider under pandemin och tiden efter, säger hon.

Triften kommer tillbaka till torget

Triften hyr även in sig i en av de svarta kuberna på Täby torg och på grund av renoveringen där här de även haft stängt den restaurangen under ett tag.

Men planen är att stanna på platsen och öppna igen i april i år.

– Vi ser fram emot öppningen och hoppas forfarande att Täby torg ska bli en naturlig plats för Täbyborna att vistas på och vi ska ha samtal med kommun om ett antal ideér vi har för att få fler att vistas på platsen, säger hon.