I början av juli öppnade Aspuddens nya mat- och vinbar Bar Libertin. Bakom satsningen står restaurang Häktets-kollegorna Louice Nilsson, Viktor Nyman och Lucas Lagergren tillsammans med kökschefen Tom Falk.

– Målet är att vara ett förlängt vardagsrum för aspuddenborna, men även en härlig miljö för alla stockholmsbor, säger Viktor Nyman.

Kollegorna Louice och Lucas nickar instämmande.

– Vi vill vara ett vattenhål och finnas här för alla tillfällen. För kompisgänget som är bakis en söndag och vill käka lite gott, vännerna som vill mötas för ett spontant glas vin och för tinderdejten, säger Louice.

En bar utan nisch

Bar libertins meny varierar från dag till dag baserat på säsong och de råvaror som finns tillgängliga.

– Vi vill inte nischa oss. Sen vi öppnade för en månad sen har vi bytt ut nästan hela menyn flera gånger, berättar Lucas.

Även drycken varieras ständig. Fokuset ligger på att köpa in från hållbara och småskaliga producenter. Vinlistan är till stor del europeisk, med några få avstickare från Australien och USA.

– Den enda röda tråden vi har är egentligen att det ska smaka gott och att vi som jobbar här tycker om maträtten eller vinet, förklarar Louice.

Varför just namnet Bar Libertin?

– Hela processen med att namnge baren har varit som att döpa ett barn. Vi visste att vi ville ha ett lätt namn, med två stavelser och ett ord som inte var på franska. Libertin är ett svenskt ord som betyder ohämmad njutning. Det tycker vi passar till vår bar.