I veckan invigdes en ny barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Djursholm. På uppdrag av Region Stockholm kommer här Stockholms kids BUMM, privat vårdgivare i Stockholm, arbeta med specialiserad barnsjukvård, ADHD-utredningar och psykologisk behandling.

Barnläkaren Solveigh Hammarroth, barnläkare och grundare till Stockholms kids BUMM, var på plats.

– Det är jätteskönt att komma hit. Vi har ett tag sett i norra Stockholm att det finns ett stort behov. Vi har många patienter som har varit positiva till det här. För mig känns det lite extra eftersom det blir det sista jag gör i mitt yrkesliv, säger hon till Mitt i.

Under invigningen bjöds på tilltugg och rundvandring av personal som visade besökare de nya lokalerna.

Trygg miljö

Ett tema för mottagningen är just att skapa en bra och trygg miljö, berättar personalen för Mitt i. Man ska känna sig trygg och välkommen både som barn och vuxen, menar Evelina Bihl, tillförordnad verksamhetschef.

– Vår vision är att ge den bästa medicinska- och psykologiska vården för barn och ungdomar, och att det är en bra miljö betyder mycket, säger hon.

Mottagningen öppnade den 1 september och som riktar sig till personer mellan 0 och 17 år.

Det finns två väntrum, ett för den medicinska delen och ett för den psykologiska. Därutöver finns även tre rum för läkarna, två rum för barnsjuksköterskorna och tre rum för psykologerna.

Stockholm kids har en sedan tidigare en mottagning på Brahegatan i Stockholm, och tar emot patienter från hela stockholmsregionen.

Ska samarbeta

Evelina Bihl berättar att mottagningarna kommer ha ett nära samarbete.

– Vi gör ADHD-utredningar och är den första linjens psykiatri för barn och unga med milda till måttliga besvär, säger hon.

Två barnsjuksköterskor som kommer möta barnen och ungdomarna är Annika Andersson och Gunnel Ahrens.

– Det känns kul att vara med från början och packa upp, säger Annika Andersson och Gunnel Ahrens tilläger:

– Ja, att vara med och forma. Vilka behov som kommer finnas och vara med och utforma en ny mottagning. Det ska bli kul att se hur det blir, säger hon till Mitt i.

https://www.mitti.se/nyheter/barnakuten-vid-danderyds-sjukhus-tvingas-lagga-ned/repqjA!U2IRf6v08LhixV4Ss7Bbvw/