Snart öppnar Hälsovård för barn och kvinnor en ny vårdcentral, med barnmorskemottagning och specialiserad gynekologi, på Sveavägen 17. Gynekolog- och barnmorskemottagningen kommer att heta Hedda hela livet och vårdcentralen Hedda&Hector. Exakt datum för öppning är ännu inte satt.

– Men vi är redo att öppna, det är bara några saker kvar med renoveringen. I två år har jag och Sara Löfgren, vd för Hedda Care, drömt om att erbjuda bra och lättillgänglig vård för alla genom hela livet vilket nu tack vare nya avtal med regionen blir möjligt, säger Birgitta Klang, vd vid Hälsovård för barn och kvinnors.

– Tanken är att hjälpa hela familjen och nu börjar vi gå i mål med drömmen.

I dagsläget finns tre barnmorskemottagningar på Norrmalm: BB Stockholm family city, Vasamamma barnmorskemottagning och Aleris ultragyn barnmorskemottagning Sabbatsberg. I Stockholms län finns 66 barnmorskemottagningar. Att en ny mottagning öppnar glädjer Lars Rådén (M), ordförande i avtalsutskottet.

– Det är väldigt bra för Stockholmsvården att ytterligare en vårdcentral öppnar, dessutom tillsammans med specialiserad gynekologi och barnmorskemottagning. På så sätt får vi ett vårdkluster med särskilt fokus på kvinnor och barn, vilket är mycket välkommet, säger han.

Vårdcentralen, som kommer att drivas av allmänspecialist Tony Borg som har lång erfarenhet av primärvård, kommer att ligga i Hötorgsskrapan vid Konserthuset.