Den 1 februari öppnades en ny vårdcentral i Akalla, när Familjeläkarna flyttade in i nyrenoverade lokaler på Finlandsgatan.

De har sedan 2009 en vårdcentral i Husby, och på den senaste tiden märkt av en ökad efterfrågan i området, säger Familjeläkarnas verksamhetschef Nusrat Gilani i ett pressmeddelande.

– I Järvaområdet både bor och arbetar många människor. Området fortsätter att växa och många flyttar in. Det finns ett stort behov av tillgänglig, snabb och god vård. Vår ambition är att ge hela familjen professionell hjälp och omsorgsfull vård, det ska kännas som att ha en egen läkare i familjen, säger hon.

Snabbklinik

Mottagningen är handikappanpassad, och det kommer finnas både läkar- och sjuksköterskemottagning, medicinsk fotvård, provtagning, vaccination, samt stöd vid psykisk ohälsa och hjälp vid behov av rehabilitering, skriver man i pressmeddelandet.

Det kommer även finnas en snabbklinik.

– Det innebär att vi erbjuder akuta tider vardagar, inom 24 timmar efter kontakt, när man behöver få vård snabbt, säger Nusrat Gilani.

Familjeläkarna är läkarägt, och vårdcentralerna drivs av de som arbetar där. Sammanlagt har företaget 13 vårdcentraler runt om i Stockholm.