Den här gången var det ett antal S-affischer längs 276:an som utsattes för vandalism uppger Socialdemokraterna i Österåker.

Skadegörelsen inträffade under helgen och på måndagen (11-13/9).

Enligt vittnen ska en misstänkt man i 20-årsåldern ha hotat med ny skadegörelse om partiet satte upp nya affischer inför kyrkovalet. Mannen kunde identifieras via ett bilnummer och händelsen är nu polisanmäld.

– Polisanmälan är gjord och jag bedömer utredningsläget som gott, berättar Kristian Krassman, politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Österåker.

– Dessutom finns vittnen som kommer styrka vad som inträffat.

Hotade med ny skadegörelse

Även förra onsdagen, 8 september, utsattes partiet för sabotage då 14 affischer i centrala Åkersberga vandaliserades. Då hann affischerna bara sitta uppe några timmar innan de slets ner.

– Vi vill ha en folkkyrka för alla och för hela Österåker. Att det budskapet skulle störa så till den milda grad att man river ner affischerna har jag svårt att förstå, sa Kristian Krassman då.

Enligt vittnen ska den misstänkte mannen ha uttryckt att han är meningsmotståndare till S och skrikit att nya affischer som sätts upp också ”snart skulle åka ner”.