Uppradat. Butiken öppnar den 2 oktober. Foto: Patrik Fållsten

Ny second-hand butik öppnar i Handen

I helgen öppnar "Heart Second Hand" upp dörrarna på Hantverkarvägen 22 i Handen. Kläder, möbler och porslin kommer finnas till försäljning

  • Publicerad 10:41, 30 sep 2021

På Hantverkrvägen 22 i Handen har den nya second-hand butiken öppnat. I lokalen på 822 kvadratmeter kommer man kunna köpa porslin, möbler och kläder. Det kommer även att öppna ett kafé.

Sedan augusti har arbetet med att fixa allt i lokalen pågått.

– Det känns jättekul att att äntligen få öppna. Det känns som mödan värt efter allt arbete vi har jobbat med att ställa i ordning lokalen, säger Patrik Fållsten, verksamhetschef för Heart Second Hand.

Nygammalt. I den nya butiken kommer man bland annat kunna köpa begagnade kläder. Foto: Patrik Fållsten

Socialt entreprenörskap

Det är den tidigare Kartellenrapparen Sebastian Stakset och hans organisation "Heart of evangelism" som ligger bakom den nya butiken. Organisationen har en kristen grund och arbetar med olika typer av socialt arbete, som att hjälpa personer med tidigare missbruksproblematik eller gängkriminalitet att komma tillbaka i samhället.

Enligt Patrik Fållsten kommer det sociala arbetet även vävas in i butiken, där personer i behov av stöd exempelvis kommer att jobba i butiken.

– Vi arbetar med socialt entreprenörskap, så butiken kommer både ge pengar till organisationen men det skapar också sysselsättning för dessa personer, vilket är viktigt.

Second-hand butiken i Handen blir den andra butiken som organisationen öppnar, den andra ligger i Kungälv.