CORONA. Nu vänder coronakurvan uppåt igen i Upplands Väsby. Foto: Mostphotos

Ny ökning i Upplands Väsby: 67 fall av covid-19

Ännu en gång vänder smittkurvan uppåt i Upplands Väsby. Vecka 6 konstaterades 67 fall av covid-19 i kommunen.

  • Publicerad 09:46, 19 feb 2021

Därför är det viktigare nu än någonsin att vi undviker nya sociala kontakter, och naturligtvis att vi undviker att resa i den mån vi kan.

I går skrev Mitt i om hur nedgången i antalet smittade har brutits i region Stockholm. Utvecklingen fick hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson att varna för en tredje våg.

– Just nu planerar många inför ett sportlov. Nu vet vi bättre än förra årets sportlov, som blev startskottet på en omfattande smittspridning. Därför är det viktigare nu än någonsin att vi undviker nya sociala kontakter, och naturligtvis att vi undviker att resa i den mån vi kan, sade Björn Eriksson vid en pressträff på onsdagen.

De senaste siffrorna för Upplands Väsby kommun visar också en ökning: 67 fall av covid-19 registrerades vecka 6, jämfört med 58 fall veckan före.

Det innebär att smittkurvan ännu en gång byter riktning, vilket den har gjort varje vecka sedan mitten på januari. Liknande utveckling har gått att se i grannkommunerna Upplands-Bro och Järfälla.

Ny vändning: Lägsta covid-siffran sedan oktober

Samtidigt visar Socialstyrelsens senaste siffror att totalt 96 människor i Upplands Väsby har avlidit i sjukdomen fram till den 14 februari. Det är samma antal dödsfall sedan statistiken uppdaterades förra gången, för en vecka sedan.