Restaurangerna Pitchers, Medelhavet bistro, Le Croissant och The Vietnamese var alla en del av Skärholmen centrums satsning på att öppna upp centrumet mot torget med uteserveringar och folkliv.

I dag har alla stängt, två redan innan pandemin och två har tvingats ge upp under det senaste året. Även inne i centrumet har flera butikslokaler ekat tomma. Inte minst i centrumets food court.

Men nya centrumchefen Sanna Sultan ser på framtiden med optimism. 

– Jag ser det som en spännande möjlighet att tänka igenom mixen av utbud. Vi tittar inte bara på handel, utan även tjänster. Det ska finnas flera anledningar till varför man åker till Skärholmen Centrum. Vi vill se till att det finns ett utbud av service som ser till kundens många behov.

Kan du ge exempel på dem?

– Att Stadsdelsförvaltningen ska flytta in med ett medborgarkontor, informationshub, utbildnings- och möteslokaler är bra exempel på att det inte bara är handel som gäller i Skärholmen centrum.

Sanna Sultan har tidigare varit chef för köpcentrumet Bromma Blocks och säger att hon inte har någon tidigare anknytning till Skärholmen men ser det som ny och spännande mark.

– Det känns jättebra och väldigt inspirerande för mig att få börja jobba med Skärholmen centrum. Det är ju ett stort centrum med en stolt historia, samtidigt som det är många spännande saker som kommer att hända framöver, säger Sanna Sultan.

Finns restaurangstråket fortfarande med i planerna framöver?

– Ja, definitivt. Sedan restriktionerna hävdes har vi sett en ökning i antalet besökare och vi ser intresse från potentiella nya hyresgäster för vakanta lokaler.

Vilka nya saker kommer en centrumbesökare få möta nu?

– Vi har dessutom Misora sushi som öppnar i vår food court och det är kul att få välkomna dem. Men det känns även kul att befintliga hyresgäster som Espresso House flyttar till en betydligt större enhet.