Egentligen öppnade Enskede Deli i Stureby redan förra året. Men ägaren Edin Dizdarevic hade svårt att få tag på personal, samtidigt som Gamla Enskede matbod som han drev byggdes om. Så planerna sattes på paus.

Men nu har han slutat på matboden och sedan slutet av januari är Enskede Deli öppet igen.

– Det har varit en bra start. Vi vill så klart ha fler besökare, men vi har hunnit bli varma i kläderna. Vi vänder oss både till Sturebyborna och till de som bor i närområdena, som Örby och Bandhagen. Det ska vara nära och enkelt att gå på restaurang, säger Edin Dizdarevic.

Lyssnar på gästerna

På menyn står till exempel fisk- och skaldjursgryta och pinsa, en variant av italiensk pan pizza. Men de har valt att inte nischa utbudet utefter land eller typ av mat.

– Vi vill lyssna på gästernas önskemål och laga det som vi själva hade velat äta om vi ville gå på restaurang en vardagskväll. Nyligen hade vi köttbullar med potatispuré som gäster efterfrågat, säger restaurangchef Johanna Boström.

I restaurangen finns även en bardel och en deli. Barn och hundar är välkomna, de senare i bardelen. Edin Dizdarevic slår ett slag för de spontana krogbesöken som inte behöver innebära en trerättersmiddag.

– Det går bra att ta en öl klockan 16 och kanske komma tillbaka vid 20-tiden, säger han.

Nu väntar de på våren och att uteserveringen kan öppna.

– Så fort vädret tillåter så öppnar vi här ute. Jag upplever att det är många i Stureby som är glada att vi finns här nu, säger Johanna Boström.