Vill barnen ha pizza och hamburgare, din partner sushi och du själv är mest sugen på en sallad?

Nu kan alla i familjen få det de vill – från ett och samma snabbmatställe. Det är affärsidén bakom Foodle, som nyligen öppnat på Novavägen i Huddinge.

– Jag bor i Hammarby sjöstad. Varje fredag cyklade jag runt mellan olika restauranger och hämtade mat. Det var jättesvårt att tajma, sushin tar lång tid och pizzan ska vara varm, säger Albin Rännar, vd för Foodle.

Tillsammans med kollegan Tony Challma fick han idén att starta snabbmatkedjan Foodle, en digital food court som också ha fysiska restauranger.

Först ut i Stockholmsregionen var Danderyd. Sedan etablerade man sig i Nacka och sedan några veckor tillbaka finns nu en restaurang på Novavägen i Huddinge.

– Vi tar åtta enskilda restauranger, men sätter alla under ett tak. Vi lagar allt efter beställning. Som mest har vi gjort 36 rätter till ett damfotbollslag, säger Albin Rännar.

Satsar på storsäljare

De lagar mat från åtta olika kök i ett tillagningskök. Det är sushi, pasta, pizza, hamburgare, kebab, tacos, wok och sallader.

– Om du går in på en pizzeria kan de ha 60 pizzor att välja på, vi har 18 pizzor och 9 burgare. Vi har valt ut storsäljarna. Totalt har vi över hundra rätter.

En stor och spretig meny kan väcka viss skepsis.

– Det är den vanligaste invändningen. Men folk ändrar sig när de får smaka vår mat. Vi har en specialutbildad sushikock. I övrigt har vi egen utbildning och de vi tar in får lära sig ett kök, säger Albin Rännar.

De har också egna chaufförer och bilar och kontrollerar därför hela kedjan. De anställda har kollektivavtal. De kör ut mat till Huddingebor inom en radie av 15 minuter i rusningstrafik från restaurangen på Novavägen.

– Det innebär i praktiken ungefär 10 kilometer. Vi kör från Stuvsta till Tullinge.

Det går också bra att hämta maten själv eller äta på plats.