"Skåp". Det är titeln på det här fotografiet, ett av många som kan ses på Stallbacken kultur 27 november–9 januari. Foto: Ninnie Schröder

Ny fotoutställning öppnar på Stallbacken kultur

På lördag, den 27 november, öppnar utställningen ”Fragments of past and present" med fotografi av Ninnie Schröder på Stallbacken kultur på Edsvik.

  • Publicerad 15:15, 25 nov 2021

35-åriga Ninnie Schröder som är uppvuxen i Sollentuna utforskar fotografiets gränser och förmåga att berätta och förmedla känslor. Verklighet och fantasi glider ihop i en visuell drömvärld som har sitt fäste i naturen eller i en gestalt.

Platser, ting och minnen blir till nya tidsfragment och leder tanken vidare utanför fotografiets ramar. I fotograferingsprocessen blandar Ninnie Schröder både material och olika tillvägagångssätt för att skapa nya uttryck och stämningar.

Dokumenterade Väsjöområdet

Hon har en kandidatexamen i fotografi från Yrkeshögskolan Novia i Finland och arbetar med konstnärliga projekt och även som frilansfotograf. 2009 tilldelades hon Boris Kunos stipendium av Sollentuna kommun för sin dokumentation av Väsjöområdet innan den stora stadsplaneringen startades där.

Utställningen invigs klockan 12 på lördag av kultur- och fritidsnämndens ordförande Thomas Nyman (KD). Den har därefter öppet lördagar och söndagar klockan 11–16 till och med den 9 januari 2022, och det är fri entré.

75 män greps i riktad insats mot prostitution

Nyheter Tillslag i bland annat Sollentuna i "Insats torsk 2.0" Under de två senaste veckorna har polisen gripit omkring 75 personer i samband med riktade insatser mot prostitution och människohandel i Stockholms län.tisdag 30/11 11:22

Pappa från Sollentuna lämnas ut till Turkiet

Nyheter Högsta domstolen tog beslutet En Sollentunabo i 20-årsåldern kommer att utlämnas till Turkiet där han är misstänkt för grovt narkotikabrott. Det står klart efter ett beslut i Högsta domstolen.tisdag 30/11 5:50