Göteborg

Kreativa nätverket Creative Mornings finns i 234 städer och 64 länder. Varje månad anordnar de evenemang, frukostar och föreläsningar med syfte att inspirera och knyta samman människor i olika kreativa näringar med varandra.

Det var i april som ett mejl från huvudkontoret i New York City dök ner i Jessica Jämtings inkorg.

– Det var ett sånt där drömmejl, ”hej vi vill anlita dig och visa din konst världen över”, alltså man blir ju inte annat än överlycklig och tackar ja på studs, säger Jessica Jämting.

Jessica Jämtings illustartion för Creative Mornings.

Jessica Jämtings illustartion för Creative Mornings.

Pressbild

Jessica Jämting fick i uppdrag att ta fram en illustration för september där enda kriteriet var att det skulle innehålla ordet Simplicity, vilket var månadens tema som Creative Mornings Göteborg hade valt ut. Utifrån det målade Jessica ett verk i akryl bestående av vallmo i art nouveau-stil ackompanjerad med ett maximalistiskt mönster.

– Jag målar ju inte avskalat, utan för mig är konsten storslagen och passionerad, vilket i sig är en form av enkelhet och ”simplicity”, säger hon

Kraft och inspiration

Jessica Jämting är uppvuxen på Hisingen i Göteborg och har sin ateljé i Victoriahuset i Linné.

Jessica Jämting i ateljén.

Jessica Jämting i ateljén.

Pressbild

Hon är verksam som konstnär och designer, och har regelbundet konstutställningar, säljer posters och heminredning både genom den egna webbshoppen och återförsäljare, samt inspirerar under kontot @jessicajamting.art på sociala medier.

– Min konst som ofta är färgglad ser jag som en motreaktion mot de bråda tider vi lever i, där mörka krafter som främlingsfientlighet får allt större plats, samtidigt som man tampas med en oro för klimatet. Då vill jag att min konst ska kunna vara ett andningshål där man kan hämta kraft och inspiration så man orkar kämpa vidare och stå upp för medmänsklighet och planeten, säger Jessica Jämting.