LÄS MER: Lillhagen söker nya boende

Under delar av Lillhagsparken löper nästan en kilometer kulvertar. De användes främst av anställda vid det psykiatriska sjukhuset som tidigare huserade här, bland annat för att transportera mat och tvätt.

På flera platser i tunnlarna har sjukhusets före detta patienter smyckat väggarna med stora målningar.

– De lärdes upp av konstnärer och vissa blev rätt etablerade, har Lillhagsexperten Christer Andersson från Medicinhistoriska museet tidigare berättat för Göteborg Direkt.

LÄS MER: Oväntade byggproblemet: Lillhagens underjordiska gångar

Lillhagens sjukhus avvecklades successivt under 90-talet och området genomgår nu stora förändringar. Ett helt nytt bostadsområde med hundratals bostäder ska växa fram på platsen och de gamla sjukhusbyggnaderna har rivits och byggts om.

I samma veva försvinner även de gamla sjukhusmålningarna och 16 april hålls den sista visningen som blivit helt fullbokad. Ellisabeth Punzi, forskare vid institutionen för psykologi vid Göteborgs universitet, är en av arrangörerna.

– Det är angeläget att uppmärksamma dessa väggmålningar och det arv de bär på innan de är borta. Vid visningen kommer det immateriella arv de bär på att diskuteras utifrån olika vinklar, säger hon i ett pressmeddelande på GU:s hemsida.

LÄS MER: Göteborg Direkt avslöjar: Lillhagens bortglömda skatt