Patrick Ödqvist. drömde om att bli proffs och leva på golfen, men verkligheten kom emellan. ”Jag var inte tillräckligt duktig heller”, konstaterar han. Nu hoppas han ändå att golfen ska bli hans levebröd, på sätt och vis. Det hänger på hur det går för Bålsta golf-center som i torsdags, den 28 oktober, slog upp dörrarna.

– Jag har tränat mycket och jag ville ha en golfhall här. Det fanns ju inget. Jag har gått och klagat och gnällt på att det inte har funnits. Så hittade vi den här lokaleni våras och jag har letat i några år.

Åka långt

Det saknas inte direkt möjligheter att spela golf i Håbo med omnejd för den som känner för det. Där finns banor som Bro-Hof, Sofielund, Bro-Bålsta GK och Friiberghs GK för att nämna några exempel.

Nu kryper dock temperaturen nedåt vilket kanske dämpar entusiasmen något. Åtminstone är det så för Patrick själv.

– Ja, det här är mest för min egen skull, haha. Så att jag har någonstans att vara på vintern. Nej, men jag tycker som sagt att det har saknats. Det är så tråkigt på vintern. De flesta golfare gör ingenting.

– Jag har åkt till Barkarby. Det fanns i Spånga, men den stängde ner för tio år sedan. Det finns små simulatorer i Enköping och sedan är det Västerås, Upplands-Väsby, men häromkring finns det inte så mycket.

Majorvinnare

Med sig har han sin sambo Ulrica Sjöblom som håller pigge sonen Jordan i famnen. Jordan är förövrigt döpt efter namnen Spieth som bland annat vunnit tre majors, om nu någon tvivlade på golfentusiasmen i familjen.

– Jag spelar också, men jag är bara med som bakom kulisserna, som assistent. Det är Patrick som är den riktiga golfnörden, säger hon.

Nervösa

Arbetet har gått snabbt. På ett halvår har det som var leklandet Vanderland på Kalmarvägen 3 förvandlats till en plats med tre simulatorer, sex rangemattor, en puttinggreen och en chippinggreen. Där hoppas duon kunna fylla behovet som de golfsugna kan tänkas ha när vintern och mörkret gör det svårare att komma ut på banorna.

När det snart är dags att öppna dörrarna känner de båda en viss nervositet.

– Ja, det är det ju alltid. Jag hoppas verkligen att andra vill komma hit och lira.

– Alla man pratar med tror att det kommer gå jättebra, att det behövs här ute. Det finns väldigt många golfare och golfklubbar här omkring, säger Ulrica.