Den första januari 2020 började en ny lag gälla, som innebär att polisen inte längre behöver söka tillstånd hos datainspektionen för att sätta upp kameror.

Mitt i har tidigare rapporterat om att nya kameror satts upp runt om i Järva, bland annat om fick Nydalsparken i Tensta nya kameror för några månader sedan.

– Vi arbetar för att bli ännu mer synliga och offensiva i vårt lokalpolisområde. Det nya polishuset har öppnat, vi är ute mycket i lokalsamhället och arbetar nära stadsdelsförvaltning och andra samverkanspartners samt sätter nu upp fler kameror. Alla delar tillsammans ska bidra till ökad trygghet, sa Maria Sundström, tillförordnad biträdande chef i lokalpolisområde Rinkeby, då.

Placeras vid knytpunkter

Nu tillkommer ytterligare kamerabevakning kring Sibeliusgången i Akalla, skriver polisen på sin hemsida. Ett par kameror finns redan på plats och fler kommer att sättas upp de närmaste veckorna.

– Den allmänna kamerabevakningen av Akalla är ett strategiskt viktigt beslut för att skapa ökad trygghet för de boende. Lokalpolisområdet utvärderar ständigt metoder för att angripa den lokala problembilden, säger Mats Törnblom, kommunpolis i lokalpolisområde Järva, i ett pressmeddelande.

Kamerorna i Akalla placeras vid knytpunkter där många människor rör sig, och på platser som uppfattas som extra brottsutsatta.