Passage. Nu slingrar sig en ny väg in under E4:an vid Arlandastaden. Foto: Trafikverket/Line Wänglund Forsberg

Nu öppnar väg in till Arlandastaden

Den nya passagen som ska underlätta för trafik till Arlandastaden är nu färdigställd. "Vi vill ha mer trafik till Märsta och Arlandastaden", säger näringslivschefen i Sigtuna.

  • Publicerad 10:07, 8 jul 2021

Den nya passagen under E4:an till Halmsjövägen vid Arlanda stad öppnas nu för trafik, meddelar Trafikverket.

Redan i februari förra året kunde Mitt i berätta om Trafikverkets plan tillsammans med Sigtuna kommun om att bygga vägporten. Tanken med passagen är att underlätta för trafiken i samband med utbyggnaden av Arlandastaden.

Under onsdagen meddelade Trafikverket och Sigtuna kommun att passagen är klar.

”Vägporten är byggd för bil-, gång- och cykeltrafik och får belysning” säger projektledare Line Wänglund Forsberg på Trafikverket, i pressmeddelandet.

Avfarten börjar en kilometer norr om Märstaavfarten och sträcker sig till Arlandaavfarten, på E4:an, och har byggts i samarbete mellan Trafikverket och Sigtuna kommun.

En punkt på önskelistan

I frågan om att utveckla området för företagen menar näringslivschef för Sigtuna kommun, Mathias Forsberg, att det är ett steg i rätt riktning.

Öppnandet av passagen har varit en punkt på önskelistan.

– Vi har en stor lista på infrastruktursatsningar, och vill också ha en pendeltågsstation till Arlandastaden. Vi vill ha mer trafik till Märsta och Arlandastaden, och att pusselbitar kan börja falla på plats betyder mycket för de lokala företagen, säger han till Mitt i.

Under arbetet har E4:ans körfält smalnats av och hastigheten på vägen sänkts, med anledning av ombyggnationerna. Trafikverket meddelar samtidigt att den minskade trafiken under pandemin har underlättat arbetet med passagen.

Bygge i Sigtuna kan påverka Väsbytrafiken

Ett barn och en vuxen rånades i Märsta

Nyheter Två rån i Märsta på fredagskvällen Ett barn och en man utsattes för rån under fredagskvällen. Polisen kunde gripa två berusade män som misstänks för två fall av rån.måndag 26/9 9:55

FC Arlanda är klara för division 2

Nyheter Resultatet i sista matchen betydelselös för placering Det blev triss i vinster för Sigtunalagen FC Arlanda, Märsta IK och Rosersbergs IK i helgen.måndag 26/9 8:34

Allt vanligare med norrsken – så fångar du fenomenet på bild

Nyheter Elvaårscykel. Just nu är solens aktivitet på uppgång, då blir himlen mer färggrann Dansande ljus i skyn i skimrande gröna och blå toner. Nu syns norrsken allt mer på våra breddgrader. Så plåtar du fenomenet på bästa sätt?lördag 24/9 13:54