Scandinavian Ice Adventures isbanor är frysta och spolade.

– På invigningen blir det en jäkla show, säger Julia Lundmark som arbetar med anläggningen.

Fullspäckat schema utlovas från klockan 16.

Ice cross-landslaget visar upp sina talanger i den minst sagt guppiga ice cross-banan. Hockeyrinken får besök av hockeyproffsen Nisse Ekman och Danijela Rundqvist.

På andra sidan av restaurangdelen demonstrerar Halstahammars klubb den okända sporten. På samma is framträder också Djurgårdens IF konståkning.

Att vara med på invigningen och titta på showerna är gratis. Klockan 17-22 år betalande besökare vara ute och testa isen.

När Mitt i för en tid sedan berättade om planerna på Scandinavian Ice Adventure fick nyheten mängder av reaktioner på vår Facebook. Många var entusiastiska, andra ansåg att det var väl dyrt för en hel familj.

– Jag förstår att många tycker att det är dyrt. Det är privat finansierat och det kostar mycket att skapa en härlig upplevelse. Det finns andra ställen att åka på som är gratis., säger Julia Lundmark.

– Planeringsfasen, inte minst att mäta upp isen, personalkostnad och byggmaterial kostar pengar. Vi har jämfört med vad andra aktiviter i stan kostar och kommit fram till att priset är rimligt för tolv timmar av skridskoåkning. Du får ändå vinterns häftigaste upplevelse.