Den 7 maj invigdes Stockholms sommarplatser för nionde året i rad. Det markerar startskottet för omvandlingen av 45 gator, torg och kajer runt om i staden till inbjudande sommarplatser.

Deltog gjorde trafikdirektör Gunilla Glantz och trafikborgarråd Lars Strömgren (MP).

– Här får Stockholmarna möjlighet att uppleva sommargågator, torg och kajer på helt nya sätt med massor av både blommor, bänkar och aktiviteter, säger Gunilla Glantz.

Under sommarmånaderna begränsas trafiken på dessa populära platser och ersätts istället med möbler, växter, spel och utrymme för socialt umgänge.

Årets program bjuder på en mängd aktiviteter för stockholmarna att njuta av, inklusive brassband, konst, trumkonserter, clowner och spel som pingis, boule och basket.

Lars Strömgren klippte band och förklarade sommarplatserna invigda. Sju nya platser har tillkommit och sex har försvunnit. 

– Nu när Stockholm är som allra vackrast vill vi göra det lättare att njuta av solen och stadslivet. Vi vet att det här är en uppskattad satsning och vi försöker hela tiden göra den bättre och hitta nya platser att aktivera, säger han.