Amason är ett av de band som gör efterlängtad comeback på en större scen. Arkivbild. Foto: Johan Thornton

Nu drar konserthösten i Stockholm i gång

När restriktionerna släpper vågar konsertarrangörerna äntligen boka på. " Det känns jättekul" säger Victor Fagerquist på Blixten & Co

  • Publicerad 05:00, 25 sep 2021

alla vill ut och spela, helst igår

När restriktionerna släpper vågar konsertarrangörerna äntligen boka på. – Det känns jättekul, säger Victor Fagerquist på Blixten & Co.

Redo för folk

Efter ett ovisst år kan vi gå på konserter igen, efter att regering och Folkhälsomyndigheten bestämt sig för att lyfta restriktionerna. Stans konsertarrangörer är redo.

– Det var förstås ett jättekul besked, på alla sätt och vis. Vi har en hel drös artister som nästan klättrar på väggarna, alla vill ut och spela, helst igår. Vi har en del turnéer som rullar ut på Sveriges scener redan i höst – en del som flyttats fram, och en del helt nytt, säger säger Victor Fagerquist på Blixten & Co.

Våren bokas på

Framförallt, menar han, finns en trygghet i att släppa biljetter till det som går upp till våren. Och det verkar finnas ett sug hos Stockholmarna att få höra musik live igen.

– Allt kräver förstås sina förberedelser, men vi ser att intresset är skyhögt. Nyligen släppte vi biljetterna till Eva Dahlgrens 30-årsjubileum för skivan ”En blekt blondins hjärta”. Det blir tre gig på Göta Lejon i februari 2022, och på mindre än tio timmar hade vi sålt varenda biljett. Det känns helt fantastiskt, säger Victor Fagerquist.

Samtidigt som det spelas trumpeter och fanfarer från branschen uppmanar Folkhälsomyndighetens Johan Carlsson dem som är ovaccinerade att inte gå på konserter. På en pressträff sa han att det är olämpligt att gå ut och dansa eller att besöka barer.

– I synnerhet sådana där äldre vistas.

Ovaccinerade får fortsätta följa råden

Nio konserter att se fram emot i höst

Festivalen Popaganda med bland andra Hannes, Silvana Imam och Shout out Louds på Fållan 8-9 oktober

Jaque på Södra teatern 5 november

Lil Tjay på Fållan 7 november

Per Gessle unplugged i Filadelfiakyrkan 19 november

The Sounds på Debaser strand 25 november

Helene Sjöholm på Göta lejon 29 november

Amason på Cirkus 13 december

Petter på Rival, 17 och 18 december

Franska trion på Debaser strand 17 december (två konserter samma kväll)

Visa merVisa mindre