Med 1200 kvadratmeter öronmärkta för dans, skate, basket och parkour ska det så kallade Gasverkstorget bli ett viktigt tillskott till Gasverksområdet och Norra Djurgårdsstaden.

Inte minst för barn och unga.

Torget, som ligger mellan Spårvägsmuseet och Bobergsskolan, gick tidigare under arbetsnamnet "Aktivitetstorget" och lyfts bland annat fram i den barnkonsekvensanalys som staden låtit göra. Det ska också kunna användas av skolbarnen, eftersom skolgården inte är tillräckligt stor.

Så varför gapar det fortfarande tomt, förutom bilarna som står parkerade där utan tillstånd, undrar en av Mitt i:s läsare?

Parkourdelen är redan byggd, och resten är på gång, svarar Stockholms stad.

– Arbetet går efter den tidsplan vi jobbat med. Däremot har en del inte uppmärksammat att det inte längre är tillåtet att parkera där, säger Staffan Lorentz, projektchef för Norra Djurgårdsstaden.

Han berättar att skyltningen är ändrad, och att Stockholm Parkering kontrollerar den framtida torgytan.

Men eftersom en del av bebyggelsen runtomkring ännu inte är färdig går det inte att börja med själva torget.

– Inte förrän man slutar köra med tunga maskiner kan man lägga på en fin beläggning.

Staffan Lorentz poängterar att man inte heller ska vänta sig en lummig, parkliknande plats, såsom det ser ut på andra sidan Bobergsgatan ner mot Husarviken. Här ska en del av den industriella miljön bevaras, och ytan ska vara öppen för att kunna användas till just aktiviteter.

Exakt när allt blir klart är svårt att säga just nu.

I maj i år ska Gasverkstorget asfalteras, och nätstationen ska flyttas till den östra delen av Gasverksområdet så fort detaljplanen där är klar. Och under tiden planeras det för möblering, plantering och skyltar på både Gasverkstorget och det närliggande Bobergstorget, berättar Staffan Lorentz.