Genom hela serien har det varit en seriekamp mellan Norsborg FC och Västerhaninge IF. Båda lagen går in i sista omgången med samma poäng, som obesegrade. Allt avgörs nu – vinnaren går upp i trean.

Matchen startar. Ett mål, två mål, tre mål. Matchen börjar bra för Norsborgstjejerna. Men pressen är påtaglig. Efter 83 minuter står det 4-0 till besökarna. Samtidigt, i Västerhaninge, har Västerhaninge IF också gjort fyra mål. Men det vet inte tjejerna på plan om. De skriker till tränaren Milad Shamoun: Hur många mål till? Ett, svarar han. Alla tjejerna hör, och minuterna som följer gör Norsborgslaget tre mål till.

– Jag kommer ihåg att jag stod med champagneflaskan och väntade på att domaren skulle blåsa av, och när han gjorde det sprutade vi champagne på varandra. Känslan var helt sjuk. Jag får gåshud när jag tänker på det, säger spelaren Linda Rhawi.

– Under den korta tid jag tittade upp mot fyrverkerierna mindes jag tillbaka på allt stöd vi fått och allt vi kämpat för. Det fanns inget mycket att säga där och då. Tårarna föll, fyller lagkamraten Sibel Göker i.

Avancerar

Till våren väntar seriestart i division 3 för Norsborgstjejerna som bara förra året startade i division 5. Och även om målet är att ta sig vinnande ur den kommande striden, är tjejerna ödmjuka inför att det kommer att bli en tuff uppgift.

– Tankarna är att vi ska kämpa oss genom hela nästa år, lika mycket som vi kämpade detta år om inte mycket mer än så, det kommer bli väldigt tufft men det ska bli superkul med lite hårdare motstånd, säger Evelin Kachoas.

Framgångarna ligger i den tajta truppen, berättar de.

– Vi är ett glatt gäng i alla olika åldrar och det är väldigt familjärt. Det ska vara roligt att spela fotboll och det är det i vårt lag, säger Darine Karlsson.

– Vi har kämpat med varandra, och höjt varandra när vi haft det tufft. Vi är som en familj, och jag tror det är som har gjort att vi tagit oss till där vi är i dag, fylled Linda Rhawi.

Tacksamhet

Och tjejerna vill ge en stor eloge till supporterskaran.

– Det är kul att se att det är så många som stöttar oss. Det tror jag har tagit oss långt och det är vi jättetacksamma för. För det är sjukt kul att se att man har en så stor publik som tittar på en, säger Linda.

– Deras stöd har betytt mycket. De har kommit i regn, och offrat sina soliga dagar för att titta på oss – även bortamatcher, säger Sibel.

Och hon har egentligen bara en enda uppmaning inför nästa säsong:

– Fortsätt titta!