Vanligtvis är Norra Brunns lokal på Surbrunnsgatan full av människor som skrattar under ett uppträdande på scenen. Men när Mitt i Vasastan är på besök står lokalen tom. Lamporna är släckta, det är tyst och stolarna står inskjutna vid borden.

I september 1989 öppnade Norra Brunn för första gången. Här uppträdde stå upp-komiker en gång i veckan. Med åren växte det på och snart var det uppträdanden från tisdag till lördag.

I mars 2020 när pandemin slog till, fick klubben stängas.

– Vi stängde ner i mitten av mars och tänkte att det bara skulle vara i några veckor. Men vi fick ställa in allt fram till sommaren. I augusti fick vi öppna igen och ta in 50 personer, säger ägaren Peppe Mazzella.

– Vi hade föreställningar till 20 istället för 21 när restriktionerna lät oss ha öppet till 22. När det blev åtta personer och klockan 20 som gällde kände vi att det var helt kört.

Sedan i november har det varit helt igenbommat. Att ha en publik med åtta personer har inte varit något alternativ.

– Rent ekonomiskt var det bättre att hålla stängt. Ekonomin är körd i botten, säger Peppe.

Under normala förhållanden tar Norra Brunn in 110 sittande gäster och 110 stående gäster under kvällen.

Vad har du gjort under året då?

– Jag har läst en hel del böcker och kollat på en massa tv-serier. Sedan har min son fått plugga på distans vilket har gjort att vi har kunnat umgås en hel del. Det har varit väldigt roligt.

Den 19 augusti öppnar Norra Brunn igen. 50 personer kommer att släppas in för att dricka, äta och kolla på stand up.

– Det känns naturligtvis jätteroligt. Det ska bli så roligt att få träffa alla igen, från personal till gäster till artister.

– Jag har hela tiden haft kontakt med personalen och dem är jättetaggade på få att dra igång igen.

Familjärt på Norra Brunn

Något som har saknats under året är den familjära stämning som finns mellan artisterna, Peppe själv och personalen. De flesta känner varandra och personalen vet nästan alltid vad artisterna vill ha.

– Artister som inte är bokade brukar komma ner och bara ta något att dricka eller äta och kolla på showen. Ibland kan de till och med köra några minuter själva.

– Jag blir varm i hjärtat när de kommer på besök och bara umgås. Det är det roligaste.

På Norra Brunn finns det en tradition sedan måna år. Den har ingenting med standup att göra, men enligt Peppe Mazzella är den minst lika viktig.

– Varje lördag som jag är här lagar jag nattpasta till personalen och artisterna. Vi kallar den "Peppes lördagspasta". Det blir ett bra avslut på veckan.