Intresset för att delta i årets sommarutställning i Uppenbarelsekyrkan var stort. Över 60 lokala konstnärer anmälde sig. Tjugo av dem valdes ut och får nu visa sina verk under juni. Temat är nåd.

– Det är ett viktigt begrepp i den kristna traditionen, ett stort ord som det känns rätt att lyfta fram. Konstnärerna har verkligen hittat olika sätt att tolka det på, säger Staffan Alberts, präst och huvudansvarig för utställningen.

Inom kristendomen innebär begreppet att människans frälsning är villkorslös och inte beror av våra handlingar. Själva skapelsen kan också ses som ett uttryck för Guds nåd – en gåva till oss oavsett hur vi lever våra liv.

Pågår under juni

Den som vill se hur konstnärerna tolkat ordet har chansen till den 29 maj–27 juni. Verken visas i stora församlingssalen, på nedervåningen och i foajén.

– De flesta bidrar med målningar men det finns också ett antal skulpturer med i utställningen, berättar Staffan Alberts.

Samtidigt som man ser "Nåd" kan man passa på att titta på själva Uppenbarelsekyrkan som är ett allkonstverk i sin egen rätt. De stora glasmålningarna, gjorda av Ralph Bergholtz och Randi Fischer, är de som oftast uppmärksammas men det finns också annat att upptäcka.